Goodbye dinner
Door: Jill
27 April 2023 | Roemenië, Miercurea-Ciuc
Deze dag heb ik eerst mijn Hongaars les over gevoelens. Daarna hebben we kort de tijd om aan onze taken te werken, waarna we naar Delne gaan. De club was gister uitgevallen, dus komen we eerder langs op de school om hun gedag te zeggen. Dit zijn vooral jongere kinderen en ze hebben ook veel tekeningen als aandenken. Ook ik krijg een tekening van een meisje. Na alle klassen te hebben gezien, gaan we door naar Csomortan. Ook hier maken we kronen en gaan daarna met de woorden het fluisterspel doen. De kinderen van Palfalva hebben taart voor ons, dus als eerste eten we taart. Door de kinderen worden al de nodige foto’s gemaakt en daarna gaan we spelletjes doen. Als eerste het woordspel, daarna wil een groep ninja spelen buiten en blijven er 2 kinderen over waarmee we DixIt spelen. De vraag is bij hun ook of ze het snappen, omdat hun woorden soms niet helemaal overeen kwamen met hun kaarten. Aan het einde worden wederom foto’s gemaakt en delen we koekjes uit. We gaan met de bus terug naar de kerk in Somlyó en vanaf daar brengt Péter ons naar het kantoor. Vanaf daar doe ik boodschappen, bel ik kort, eet ik en ga ik naar de accommodatie voor meer spelletjes. Wederom spelen we DixIt en daarna spelen we een Wizard spel.
De volgende dag is de allerlaatste werkdag voor mijn projectleden. Zij moeten een filmpje in elkaar zetten, een project in nummers doen, blogs afschrijven en de Green Booklet afmaken. Al met al is het een hectische dag. Voor een uur gaan we naar de school in Csatoszég, waar we voetballen met de kids en daarna buiten weer afval oprapen. Helaas hadden we geen tijd meer om met deze groep nog windmolens te maken die we vorige week hebben gemaakt. Ook tegen deze groep zeggen we vaarwel. Daarna is het wederom afmaken van verschillende taken, ik ontmoet mijn mentor en heb een uurtje voordat we beginnen met een Goodbye dinner. We eten een pasta met Aubergine en tomaat en een salade met chickpeas. Daarna spelen we een aantal potjes Avalon. Drie keer op een rij zijn de teams bijna hetzelfde. Ik ben 3 keer de Assasin en speel beide potjes met Linus en Amela in mijn team en is Sjoerd de Merlin. Het laatste potje is gelukkig anders, maar door een fout wint het andere team. Dit is de laatste avond dat Linus aanwezig is en we zeggen vaarwel tegen hem. Zijn trein vertrekt de volgende ochtend om half 8. Daarna gaan we slapen en moet Linus allesnoginpakken.