Last quiz night - Reisverslag uit Miercurea-Ciuc, Roemenië van jillsadventures - WaarBenJij.nu Last quiz night - Reisverslag uit Miercurea-Ciuc, Roemenië van jillsadventures - WaarBenJij.nu

Last quiz night

Door: Jilke

Blijf op de hoogte en volg

31 Juli 2023 | Roemenië, Miercurea-Ciuc

De reis tot aan de Turkse grens loopt soepel. We zien hoe groot en uitgestrekt Istanbul is en daarna slaap ik. Om 1 uur word ik wakker vlakbij de grens. We hebben een half uur stop, de chauffeur moet eten. Daarna duurt het nog een uur aan de grens zelf en inmiddels is het al 3 uur 's nachts. We rijden door het hobbelige Bulgarije en komen vlakbij de grens met Roemenië weer bij een restaurant uit waar een half uur pauze wordt ingelast. Wederom met een half uur aan de grens en het is al 7 uur/half 8 voor we Roemenië inrijden. Aankomsttijd zou 8 uur zijn (met een uur langer, omdat de heenweg dat ook was, 9 uur). Maar helaas komen we 9 uur pas in de buurt van Boekarest en rijden we dan de drukte van de stad in waar minder infrastructuur is dan in Istanbul. 10 uur komen we aan en zowel Lucie als Marlene hebben bij deze hun trein gemist. Op het station proberen we nog of er plek is om half 1, maar helaas. Ik neem mijn trein om 1 uur, de anderen om half 2 (met dezelfde aankomsttijd, maar als een vertraagd is van Marlene en ik dan kan de ander nog op tijd komen voor de Quiz night). In Boekarest hebben we ons ontbijt/lunch/enige fatsoenlijke maaltijd van de dag bij een café op het station en daarna komen we zonder vertraging in Miercurea Ciuc. We komen Alice en Jacob tegen. Jacob gaat naar huis en Alice gaat rondreizen. Om half 7 komen we bij de accomodatie, kunnen we omkleden, spullen pakken en daarna naar de Quiz Night. Ook onze tolk, Kai, hebben we helemaal in spanning laten zitten. Hen was zo druk bezig met alles mooi maken dat hun later gestresst alle vertalingen nog moest doen. Ook was hen gestresst of wij wel op tijd zouden komen. Al met al een vrijwel slapeloze nacht voor hun, en ook voor Marlene en mij. Er komt een Franse ploeg, die de komende 2 weken blijft, en omdat ze amper Engels spreken, is Lucie de Franse tolk. Af en toe is het wat chaotisch, omdat we pas net hebben bepaald wie wat doet, maar volgens mij heeft het publiek er geen last van. We hebben veel speciale ronden gemaakt, zoals beroemdheden raden aan de hand van alleen hun ogen, en iets over het Mandela effect en Harry Potter. Al met al is het een leuke avond en wint de Batman groep met veel Care2Travel staff. Na de Quiz night begin ik toch wel moe te worden en ga ik snel richting huis.

De volgende dag beginnen we pas om 1 uur met een taaltoets van Csilla. De toets is niet heel moeilijk, maar gaat niet super, omdat we nog moe zijn. Na de toets nemen we afscheid van haar en gaan bezig met onze vele taken. Een van die taken is onze video afmaken. Daarna ga ik bezig met het project in nummers en maak ik zo een aantal grote taken af. Tussendoor ben ik even thuis en daarna beginnen we om 9 uur met Avatar kijken. Ondertussen bestellen we Pizza en genieten van de film. Ook heb ik mijn was meegenomen omdat de wasmachine thuis stuk is, dus was ik het daar, hang een deel op en neem een deel mee terug.