Ultima - Reisverslag uit Miercurea-Ciuc, Roemenië van jillsadventures - WaarBenJij.nu Ultima - Reisverslag uit Miercurea-Ciuc, Roemenië van jillsadventures - WaarBenJij.nu

Ultima

Door: Jilke

Blijf op de hoogte en volg

04 Augustus 2023 | Roemenië, Miercurea-Ciuc

De laatste dag. Deze dag helpen zowel Marlene en ik in het zomerkamp. Ook Lucie is er, Ákos, Martin, Mayka en Niki. Mayka gaat halverwege weer weg. Het schattige katjes team is opgeheven omdat de 2 kleine meisjes niet kwamen. Bernadette, de laatste van het team, voegt zich bij een ander team. We doen een 5 minute activity, egg drop en meer. Bij de egg drop zijn wij als vrijwilligers ook een team. De egg drop gebeurd vanaf het balkon tot op de stenen grond. Sommige teams hebben het niet zo goed voor elkaar, maar die van ons komt er met een schrammetje vanaf. Om 12 uur krijgt iedereen zijn certificaat en daarna gaan Lucie en Marlene weg. Ik blijf over en na een pauze doen we de conductor spel, een hoela hoep race, silent ball en favoriet gagaball. Een potje weet ik Martin en Ákos uit te schakelen en win ik het spel. De andere potjes gaan minder goed. Na de tijd ga ik naar kantoor, maar via de orthodoxe kerk. Deze was gelukkig open, dus kon ik er 2 seconden in kijken. De laatste dag moet ik alles doen. We krijgen certificaten, youthpass, fotoshoot, fotoalbum afmaken, alles op social media posten, tijd management en andere dingen invullen. Van 1 fotoalbum 3 albums maken, van de cijfers een groot lang ding maken en daarna alles ondertekenen. Ondertussen is het half 7 voor ik klaar ben. Ik neem afscheid van Kinga, en ga voor de laatste keer het kantoor uit. Het is buiten lekker warm en omdat ik mijn fiets ook moest achterlaten, loop ik naar de markt. Hier koop ik cadeautjes voor beppe en voor Naomi. Daarna ga ik naar de Orange shop voor internationale data in de EU en ik haal de laatste Kurtoskalacs. Ik loop verder naar huis, en ga verder met inpakken. Tegen de tijd dat het bijna 9 uur is, heb ik al een groot deel van de kledingkast leeg. Ik mag een oude fiets gebruiken van de host familie en ga daarmee terug naar het centrum, waar een optreden is van Carla's dream, een band met gasten achter een masker die heel erg werd aangeraden. Met de anderen geniet ik van het optreden en als het is afgelopen komen ze nog een keer voor de "ultima" (het is een Roemeens talige band) en daarna nog een "ultima" en daarna nog een. Dat was het laatste optreden van de avond, dus eet ik Langos, eindelijk avondeten. Daarna doen we niet zoveel meer, we hebben allemaal geen energie dus rond 12 ga ik naar huis. Daar ga ik zelfs verder met inpakken, tot een koffer zo goed als is volgeladen.

De volgende ochtend vervolg ik mijn taak en als ik op een paar kleine dingetjes na klaar ben en ook de koelkast heb uitgeruimd en alles heb onderverdeeld in "dit laat ik achter voor de fam", "dit neem ik mee voor onderweg", "dit kan mee naar de anderen". De hele dag loopt de hond Mici ook achter me aan.Ik ben alleen thuis en de hond is altijd aan het jammeren als hij denkt alleen te zijn, en ik vond het heel lief dat hij achtermeaanliep. Als alles dan eindelijk is ingepakt ga ik naar de anderen. We hebben een laatste picknick in de achtertuin en spelen spelletjes, totdat 3 uur naderd en ik afscheid neem van de anderen. Het afscheid is emotioneel en meerderen van ons hebben het niet droog gehouden. Daarna ga ik door naar de supermarkt, sla in voor de rit en ga naar huis. Daar pak ik de laatste dingen in en doe nog een poging de boel schoon te maken en netjes achter te laten. Franzi belt een taxi voor mij om me naar het treinstation te brengen en daarna moet ik ook overgehaasd afscheid nemen van hun.