Oliebollen
Door: Jilke
01 Augustus 2023 | Roemenië, Miercurea-Ciuc
De volgende ochtend help ik in het zomerkamp. Ik hoef maar 1 uur te helpen, maar ik ben er de hele dag. Deze week is het een kleine groep met jonge kinderen. Soms maar 14 kids en Niki heeft iedereen gevraagd te helpen die maar kan. Daarom zijn locale vrijwilliger Ákos, Martin en ik er met Niki. We maken onder andere een dromenvanger, een uno race en spelen ook uno. Na 1 uur ga ik naar het kantoor, eet ik, post de video en ga bezig met andere taken. De lijst is nog lang... Zo lang dat ik niet weet wat ik precies welke dag heb gedaan. Iets wat ik sowieso moest doen en mij veel tijd kostte is mijn exit review invullen en een learning plan schrijven. Ik heb alleen niet de volledige dag, want de dag is eindelijk aangebroken: ik ga naar de top van Somlyó. Dit is een uitje met Marlene en haar mentor, maar ook haar dochter Agnes is er even bij en ook de groep Fransen was van plan naar het "zadel" te klimmen. Er is ook een Duits meisje bij, Mayka, die een paar jaar terug in Miercurea Ciuc woonde en hetzelfde project deed als Alice nu. De helft van de Fransen heeft een uithoudingsvermogen van niks en komt maar net bij het zadel aan, voor de daadwerkelijke stijle klim. De andere helft wil wel mee naar de top. Mayka weet de route en begeleidt ons het eerste deel ergens off-road, voordat ze op een pad komt. Die volgen we, maar het pad gaat om de top heen, dus moeten we daarna weer off-road. Omdat het pas geleden nog heeft gestormd, liggen er allemaal omgevallen bomen op de route, om het allemaal een beetje moeilijker te maken. Toch komen we aan bij de top, waar nog een hoge metalen constructie staat waar je in naar boven kan klimmen. Na een korte water en mueslireep pauze begin ik ook aan de klim. Ik ga als laatste naar boven, en de trap is stijl naar boven en op de platformen is er weinig om er voor te zorgen dat je niet naar beneden valt. Ook begint de constructie per verdieping meer te schommelen en ik weet weer waarom ik de andere keer in mijn uppie niet tot de top ben geklommen. Maar deze keer ben ik vastberaden, dus ga ik verder. Tot de top en terug. Daarna de tocht naar beneden, wat af en toe glad is met de natte stenen. Daarna ga ik naar huis en begin met mijn volgende ding van mijn to-do lijstje: oliebollen bakken met de oliebollen mix uit Nederland. Dit duurt de rest van de avond.
De volgende dag ben ik op het kantoor de hele dag. Vanaf 11 uur, review afmaken, inleveren, andere taken afmaken, foto's naar albums verplaatsen in de Drive, mijn exit review. Verder met fotos, naar huis, omkleden, jurk aan en we gaan naar Kulissza voor ons afscheids meeting. We drinken de laatste raspberry Csikisör en krijgen pizza. Onze mentors zijn er en de hele staff van Care2travel. Ze hebben ook nog allemaal geschenken voor ons. Een gepersonaliseerde mok, een magneet, fotos, een cadeautje van mijn mentor. Na de meeting ga ik naar huis, begin met de taak waar ik het meest tegenop zie: inpakken. Alle kleding die ik niet meer gebruik, rol ik op en doe in mijn vakjes. Om 9 uur ga ik naar de accomodatie, waar we spelletjes doen met de anderen. Uno flip en mysterium.