BBQ en een speciaal potje Avalon
Door: Jill
01 Mei 2023 | Roemenië, Miercurea-Ciuc
Daarna ga ik ook naar huis. Als ik daar aankom, ligt Amela al te slapen en de volgende ochtend is ze al vertrokken als ik wakker wordt. De rest van de ochtend verloopt chill, maar halverwege de dag ga ik naar de accommodatie om in de community garden te BBQ’en. Het is erg gezellig. Naast Luca, die bestaat en vrijwilligerswerk doet bij de Dog Shelter en die je verder nooit ziet en zijn ouders die voor een weekend gekomen zijn, zijn er nog 3 mensen die ik nog nooit heb gezien. Zo zijn er Abby en Natalia uit de VS en Jakob uit Duitsland die geen vrijwilligerswerk doet, maar iets in de bouw met een Erasmus Scholarship en in de jongens accommodatie verblijft. Ook Frido is net weer terug gekomen na zijn periode in Duitsland rond de pasen. Naast BBQ’en vieren we ook Dorka’s verjaardag en is er nog taart. Sjoerd geeft haar een Avalon set cadeau, een favoriet spel van een ieder van ons. In de avond beginnen we met spelletjes, flip uno en uiteraard ook Avalon. Rond een uur of 10 ga ik weer naar huis.
De volgende dag is de eerste dag alleen in mijn project. De dag begint met een Hongaars les om 11 uur en daarna hebben Frido en ik een anderhalf uur om activiteiten voor te bereiden. Gelukkig heeft Marlene nog een aantal worksheets voor de jongere groepen over het weer en het voorjaar. Deze kunnen we gebruiken voor de jongere groepen. Tijdens de voorbereiding helpt Péter ons kort. We maken een quiz en een aantal vragen voor de kinderen over het weer voor de oudere groepen. Ook willen we een “fire, water, earth spel doen, maar dan met de seizoenen. In de krappe tijd die we hebben, lukt het ons niet om alles perfect te maken. De vragen worden op papiertjes geschreven, en mijn quiz bevat een aantal moeilijke vragen en wil uiteindelijk niet printen, waardoor we zonder vertrekken. De eerste groep leidt Peter voornamelijk, en wij “helpen” met de uitleg van sommige Engelse woorden en werken voornamelijk aan een nieuwe quiz maken met Chat GPT. De tweede groep komt niet opdagen, misschien door het mooie weer, misschien omdat ze denken dat het er niet meer is na het vertrek van de anderen, maar ik ga op het schoolplein lekker een boek lezen in de zon. De volgende groep komt wel opdagen, we doen een worksheet met hun, daarna nog een omdat de ene groep snel klaar was, en daarna doen we een quiz. Deze valt niet erg in de smaak. We spelen een spelletje met “ik ga naar een verlaten eiland en neem mee” en daarna doen we een discussie met vragen over het weer. In de avond ga ik naar de Duitsclub, met het thema Sport en daarna gaan we naar de accommodatie. Sjoerd is nog steeds hier omdat hij wil reizen en zijn bagage naar huis wil sturen per post. Lisa vertrekt echter die nacht naar Duitsland en het is dus de laatste avond voor haar met Sjoerd. Wanneer iedereen er is, krijgt Sjoerd een zelfgemaakte Avalon versie, met ons allen als karakters en we spelen ook een potje. Ik trek mijn kaart, een gewone burger. Maar Lucie en Dorka trekken elkaar, wat grappig was in het spelverloop. Daarna doen we een potje Mysterium en gaan we naar huis.