Wednesday
Door: Jill
12 Mei 2023 | Roemenië, Miercurea-Ciuc
Vrijdag ben ik vanaf een uur of 10/ half 11 bezig met het vertalen van loco. Deze wil ik vertalen van het Nederlands naar het Hongaars, inclusief spelregels. Daarna gaan we naar de kinderen. Veel kinderen tonen interesse in het spel, zelfs kinderen van 14 proberen het even. Maar al snel is hun interesse weer elders, willen ze dobble spelen, of uno of buiten. Na de club heb ik even tussendoor. Om 7 uur begint de Frans club waarin we leren over werkwoorden vervoegen en over de weg vragen. Ook is Marlenes zus Luisa er weer.
Omdat Luisa ook het hele weekend blijft, huren we een auto met Lisa en Lucie en gaan we touren door Roemenië. De eerste bestemming op zaterdag is bij Busteni. Hier willen we naar een kruis op een berg, omdat dit een van de hoogste is in Roemenië, of misschien daarbuiten. Wanneer we na een lange autorit aankomen, worden we vanaf verschillende kanten al door figuren gevraagd of we misschien een tour door de omgeving willen doen voor rond de 200 lei, want de kabelbaan naar boven en beneden kost 190 lei (bijna 40 euro) en dan heb je alleen nog maar een kabelbaan, met de tour kom je overal. Wij weigeren en bezoeken een waterval in de buurt. Daarna rijden we verder naar het kasteel waar Wednesday is opgenomen. Lisa is hier eerder geweest voor de serie uitkwam. Toen kon je nog gratis het terrein op en naar een of ander hoog punt. Nu is het vol met toeristen en kunnen we het terrein niet eens op zonder 10 euro te betalen (met studentenkaart).
We gaan weer terug, maar via Brasov. Hier is vandaag een marathon geweest, dus het is erg druk in de stad en het is lastig een parkeerplek te vinden. Na een tijdje rondrijden lukt het en hebben we een uur in Brasov. We willen hier iets eten. Sommigen eten Kurtoskalacs, maar Lisa en ik gaan op zoek naar Langos. Na bijna een uur zoeken geven we het op en gaan we naar de Kartofiserie. Daarna rijden we het laatste stuk terug met de auto. Ik fiets naar huis, heb een korte nap want ik ben kapot moe, en ga dan, nog steeds moe, richting de accomodatie voor het Songfestival. Blijkbaar hebben ze er allemaal niet zo veel zin in. Sommigen hebben speciaal de projector can het kantoor meegenomen om daar te installeren, maar als ik aankom is het Songfestival al begonnen maar is nog niets geïnstalleerd. Ik maak Lisa en Marlene en zus enthousiast om alsnog te kijken. De rest is niet eens aanwezig. We kijken ongeveer de helft van de acts. Dan zijn zowel Lisa en ik te moe om door te kijken. Marlene en Luisa kijken met z'n tweeen nog verder.