Skiën met 10 graden - Reisverslag uit Miercurea-Ciuc, Roemenië van jillsadventures - WaarBenJij.nu Skiën met 10 graden - Reisverslag uit Miercurea-Ciuc, Roemenië van jillsadventures - WaarBenJij.nu

Skiën met 10 graden

Door: Jilke

Blijf op de hoogte en volg

18 Maart 2023 | Roemenië, Miercurea-Ciuc

Op zaterdag heb ik maar 1 doel: mijn presentatie afkrijgen. Dat is dan ook het enige wat ik die dag doe, zodat ik de volgende dag kan gaan skiën. De helft van de dag blijft het onzeker of ik mee ga of niet, maar wanneer ik eenmaal ver genoeg ben, regel ik een skibroek van mijn mentor, zoek ik andere kleren uit en weet ik de presentatie af te maken. De volgende ochtend ga ik richting 9 uur naar de bushalte bij Kaufland, op zo’n 20 minuten lopen. Met de bus is het misschien een half uur totdat we bij het skiresort zijn. Het is daar bijna even warm als in Csíkszereda, maar toch liggen er hier en daar wat trieste hoopjes sneeuw. We weten skispullen te lenen en gaan de piste op. Ik ben samen met Amela, Cristina, Marlene en Alice gekomen. Amela en Cristina proberen te snowboarden en Alice is nieuw met skiën. Eerst gaan we met zijn 3en, en Linus die ook Snowboard en al eerder gekomen was, van de blauwe piste. Amela en Cristina zijn al snel verdwenen, waarheen geen idee. Marlene en ik verdwijnen om hun te zoeken, en komen bij de rode piste uit, die er nogal angstaanjagend uit ziet. We besluiten toch niet te gaan en gaan via een ander paadje weer terug. Een aantal uren later willen we toch nog eens naar de rode piste en proberen deze ook. Ik ben er misschien 5x naar beneden gegaan. Alleen de eerste keer val ik, door het te scherp maken van een bocht. Daarna val ik alleen bijna. Inmiddels is het rond een uur of 2/3 en de sneeuw is al behoorlijk aan het wegsmelten met de hoge temperaturen van 10 graden. Het is ook behoorlijk zweten op de piste. Gelukkig is het erg rustig. Wanneer ik weer terug ben bij de blauwe piste ben ik er wel klaar mee. Deze piste is ook al meer in ijs veranderd, waardoor skiën lastiger wordt. Ook loopt onze skipas af, dus brengen we onze spullen terug. Op onze weg terug naar de bus stop komen we mensen tegen die een Goulash soep hebben en die aan ons geven. Na het skiën zijn we vermoeid en ’s avonds kijk ik een serie.