Markt, leuke plekjes en nog een quiz night
Door: Jill
17 Mei 2023 | Roemenië, Miercurea-Ciuc
De volgende ochtend ga ik naar een leuk winkeltje toe voor ik naar het kantoor ga. Op het kantoor heb ik slechts een uur en daarna gaan Lisa, Marlene en ik naar Delne. Met deze groep doen we alle activiteiten zo veel mogelijk buiten en spelen we ook nog een soort ketting tikkertje en andere spelletjes. Na deze groep hebben we geen Bankfalva. De anderen zijn vrij, maar ik hoor nog tot 6 te werken. In de tussentijd ga ik met Lisa naar een plek waar ze gevulde langos hebben. Het eten is heerlijk en maakt mij enorm vol. Ik werk verder aan mijn blog en moet daarna mijn shirt van huis halen alvorens de quiz night begint. Ik presenteer de ronde over Nederland waarin ik ook de poffertjes serveer. De rest van de tijd kijk ik de andere rondes na en doe ik verder niet zoveel. Na de quiz gaan we naar de community garden om een soort Duits drankspel te spelen. Dit is een spel waarin je een flesje moet werpen naar een andere fles. Als deze fles in het midden omvalt, mag je team drinken tot de fles overeind wordt gezet door het andere team en zij weer op hun plaats staan. Dit gaat zo door tot een team de fles leeg heeft. Rond 10 uur ga ik naar huis.
De volgende dag ga ik om 9 uur met Lisa naar de markt. We sneupen hier rond en daarna gaat Lisa op zoek naar een bikini voor Constanta. Er zijn nog enkele andere winkels die ik bij langs wil, dus die bekijk ik alleen. Daarna ga ik door naar het kantoor. Ik werk voornamelijk verder aan de blog en daarna gaan we naar Csomortan. Ook met deze groep doen we meer dingen buiten dan gewoon. Met Frido ga ik naar Palfalva. Deze groep heeft een laag Engels niveau op 1 persoon na. Alle activiteiten zijn dus moeilijk om te doen. Op het eind spelen we het ninja spel een paar keer. Na de clubs ga ik naar de Engels club. Deze gaat over mijn favoriete thema: Harry Potter. En na de club hebben we een filmavond met alle ESC vrijwilligers. We kijken de bullet train.
Op vrijdag schrijf ik veel aan de blog. Ik wil hem graag posten voor mijn twee weken afwezigheid. Tussendoor gaan we naar Csatoszeg. Dit was heel leuk, omdat we veel spelletjes mee hadden en we ook buiten konden zijn. Vooral Adam was heel schattig. We speelden met zijn tweeën met een bal en daarna werd hij heel erg enthousiast over alle vogels in de lucht en wilde hij samen met mij vogels kijken. Ook liet hij mij bloemen zien en ging hij eraan ruiken en plukte hij ook enkele bloemen voor mij. Na de club maak ik mijn post af en ga ik naar huis. Ik moet de koelkast uitruimen en schoonmaken en alles inpakken voor een week strand en een week thuis en daarnaast al mijn winterkleding vervoeren. Dit doe ik al bellende met Jacky en tussendoor ook even met Lisa. Dit duurt de rest van de avond en pas na 12 ga ik slapen.