30 kilometer wandelen met 37 graden - Reisverslag uit Chisinau, Moldavië van jillsadventures - WaarBenJij.nu 30 kilometer wandelen met 37 graden - Reisverslag uit Chisinau, Moldavië van jillsadventures - WaarBenJij.nu

30 kilometer wandelen met 37 graden

Door: Jilke

Blijf op de hoogte en volg

05 Juli 2023 | Moldavië, Chisinau

Woensdag is mijn laatste dag voor ik vertrek naar Chisinau. We gaan verder met het maken van armbandjes en voor de rest is het een rommelige dag. Niki gaat ondertussen boodschappen doen voor de accomodaties, en daardoor moeten we onze planning omgooien omdat zij bepaalde spellen zou leiden. Hierdoor spelen we dance stop, colour catch, simon says en meer. We sluiten af met gagaball. In de middag pak ik in en daarna ga ik naar het station. De trein heeft inmiddels een 20 minuten vertraging, maar ik kom mooi optijd aan in Brasov vanuit waar ik de bus pak. Deze vertrekt pas om half 11. Een uur van te voren ben ik al op het busstation en is de bus er ook al. Door de nacht heen rijden we en ik slaap goed. Wel word ik bij elke pauze of stop wakker. ’s Ochtends om 5 uur komen we bij de grens. Dat duurt ongeveer een uur. Daarna val ik weer in slaap en doe ik mijn ogen bij het station in Chisinau weer open. Vanaf het station loop ik naar het hostel. Het is nog maar 8 uur, maar al behoorlijk warm.

Bij het hostel kan ik meteen inchecken en krijg ik een map van de stad. Ik heb even nodig, maar vertrek dan. Eerst ga ik naar het meer. Aan de andere kant van het meer is een monument van Lenin. Ook is hier een mooie “waterval” bij het meer. Vanaf het meer ga ik naar een eeuwige vuur, wat een eind lopen is door de hitte door niet al te bijzondere wijken. Na de vlam ga ik naar het station, maar onderweg kom ik een winkelcentrum tegen waar ik geniet van de koelte en goedkoop fruit insla (400 gram frambozen voor 1 euro?). Omdat het niet al te ver uit de route is, ga ik ook naar Mall Dova en daarna pas naar het station. Hier staat ook een monument. Ik pak de bus weer meer richting het centrum. Ik kom langs een al gesloten markt en kom nu bij de hoofdstraat met de parlementsgebouwen en de arc de triomphe gebouw. Ook is het vandaag de herdenking van de mensen die naar de goulags zijn gestuurd, dus voor het parlementsgebouw staat een kleine treinwagon waar mensen hun verhaal kort opstaat. Veel informatie in het Roemeens, maar soms ook in het Engels. Ondertussen begint het te onweren in de verte. Het blijft hier vooralsnog droog, maar ik besluit na 30km lopen langzaamaan terug te keren naar het hostel.