Hookey Pookey - Reisverslag uit Cozmeni, Roemenië van jillsadventures - WaarBenJij.nu Hookey Pookey - Reisverslag uit Cozmeni, Roemenië van jillsadventures - WaarBenJij.nu

Hookey Pookey

Door: Jilke

Blijf op de hoogte en volg

16 Juli 2023 | Roemenië, Cozmeni

Op maandag beginnen we de dag vroeg met om half 9 Hongaars les. Om half 10 gaan we naar Csikkozmas waar de club van deze week plaatsvind. De kinderen zijn erg jong, voornamelijk tussen de 6 en misschien 9 jaar, en een aantal zijn 10, 11. Omdat Marlene en ik de enige vrijwilligers deze week zijn, maken we 2 groepen, met 2 vlaggen. The green fast turtles en mijn groep, the funny blue dolphins. We doen spelletjes om elkaar te leren kennen, met een bal. In de middag hebben Marlene en ik onze weekly en daarna ga ik bezig met dingen voor social media en voor het fotoalbum. In de avond hebben we een kampvuur avond met Alyssa want het is haar laatste avond, en een hoop nieuwe vrijwilligers die dit weekend zijn aangekomen.

De volgende dag hebben we hulp van Ákos, een lokale vrijwilliger. We starten de dag met een warm-up, en daarna de woorden van de vorige dag. We doen een uno race en een flashcard hunt. Daarna spelen we music conductor en iets met parachuten. Na de pauze maken we vliegtuigjes, en doen een race daarmee. Een kind vooral, Emma, wil constant naast me zitten, handje, op de schoot, kusjes, "I love you" etc. Aan het einde van de dag ga ik naar het kantoor, werk aan het fotoalbum en ga daarna naar Decean. Hier kom ik Naomi tegen. Zij komt ook uit Nederland en blijft hier 3 weken bij de special needs. We eten samen en daarna gaan we beide naar huis.

De volgende dag kom ik erachter dat Naomi vanwege een slecht bericht eerder terug naar Nederland is vertrokken. Met de kinderen doen we een warming up met de Hookey Pookey, woorden, clothes pin tag, een steen papier schaar spel, hot potato (met aardappelen), een elektriciteits spel, silent ball, en we tekenen dieren. In de middag werken we aan de quiz night in een cafe en daarna neem ik thuis een nap. In de avond ga ik naar de accommodatie voor spelletjes en plannen van Bucharest en Istanbul en langos, maar de langos tent die weer zou openen blijft toch nog een week langer dicht, dus halen we pizza.