Introductie Week - Reisverslag uit Miercurea-Ciuc, Roemenië van jillsadventures - WaarBenJij.nu Introductie Week - Reisverslag uit Miercurea-Ciuc, Roemenië van jillsadventures - WaarBenJij.nu

Introductie Week

Door: Jilke

Blijf op de hoogte en volg

07 Februari 2023 | Roemenië, Miercurea-Ciuc

Tja, dit hoofdstuk bestaat uit nog meer introductie dingen. Deze morgen stond ik iets eerder op. Om 20 over 8 ging mijn wekker. Fanatiek als ik was zou ik gaan douchen en de was doen voor 10 uur, want dan zouden we weer opgehaald worden. De wasmachine is in de kelder en heeft een beetje een speciale handleiding die Linus me de avond daarvoor heeft gegeven. Helaas lukt het allemaal niet zo en krijg ik de wasmachine niet aan. Of tenminste, dat is wat ik dacht. Dan eerst maar douchen. Na het douchen helpt Sjoerd mij met het instellen van het programma voor de was. Een kort programma dan maar, want zoveel tijd is er niet meer. Ik ga lekker ontbijten en hang later de was op. Deze keer werden we alle 4 opgehaald door Peter en gingen we weer naar het kantoor. Marlene en ik hebben gezamenlijk een verder introductie met Kinga terwijl de 2 andere nieuwen al aan de slag kunnen. Kinga verteld ons in een aparte ruimte alles over ESC. Zij legt uit wat voor projecten er zijn, wat voor mogelijkheden, en wie er allemaal bij betrokken zijn en wat hun rechten en plichten zijn in het hele gebeuren. Kinga ratelt maar door en vertelt van alles, ook over haar eigen ervaring als ESC vrijwilliger in Duitsland. Ondertussen moet zij even wat anders doen, dus moeten Marlene en ik een brief aan onszelf schrijven voor over een half jaar. Tja, wat zet je daar in? Uiteindelijk toch anderhalf kantje vol weten te schrijven. Kinga vervolgt in de middag weer met de sessie die uiteindelijk enigszins uitloopt. Om half 4 zijn we klaar en ga ik met Marlene mee naar haar appartement. Onderweg doen we een aantal boodschappen. Lisa is ook in het appartement dus met z'n 3en kletsen we nog wat. Marlene is wat moe en Lisa moet haar voorbereiden voor de English Club in de avond, dus ik ga weer naar mijn huis. Hier is het erg rustig. Wel zie ik nu de hostdad voor het eerst. De anderen heb ik allemaal op een ochtend al een keer ontmoet. Voor het eerst vind ik uit hoe ik moet koken en de rest van de avond hang ik rond in het huis.

De volgende ochtend worden we weer om 10 uur opgehaald door Peter. Hij geeft een aantal uren in de week les op een middelbare school en brengt ons in zijn pauze van huis naar het kantoor. Amela blijft 's ochtends thuis, omdat zij verder niks hoeft voor te bereiden voor vandaag. Sjoerd en Linus komen wel mee naar het kantoor waar zij in een aparte ruimte hun voorbereidingen doen. Marlene en ik krijgen gezamenlijk weer een introductie. Vandaag over alle social media kanalen van Care2Travel en we krijgen ook toegang tot de meeste. Ook schrijven we beide een introductie over onszelf voor op Facebook en Instagram. Een andere vrijwilliger, Lisa, legt ons 's middags uit hoe Trello werkt. In dit programma zullen we onze activiteiten en to-do's bijhouden. Haar introductie is kort maar krachtig en we zijn veel eerder klaar. Daarom gaan we verder met onze introductie posts, maar ik struggle met mijn laptop. Het wil niet opladen, dus probeer ik meerdere stopcontacten. Totdat het eindelijk in een bizarre positie toch lukt. Maar helaas voor kort. Gelukkig ligt er elders op het kantoor een oplader die in mijn laptop past, dus kan ik mijn post toch nog afmaken. Ik blijf nog even hangen om mijn laptop verder op te laden, maar het duurt te lang dus uiteindelijk ga ik weer richting huis. Vanaf het kantoor is dat een half uur lopen en ik wil ook nog langs de supermarkt.

Thuis vraagt Francie of ik vlees eet en ze biedt mij de chili con carne aan die zij voor de lunch hebben gemaakt. Dat was heerlijk, maar ik moet haasten. Om half 7 zou ik samen met andere vrijwilligers gaan klimmen, en dat is aan de andere kant van de stad. Ik loop eerst 20 minuten naar hun huis en loop daarna met hun verder naar de klimhal. Het is niet gewoon klimmen, maar meer boulderen, wat betekent dat je niet gezekerd bent en de klimwanden zijn veel lager. Voor de hele groep, behalve Linus, is het de eerste keer klimmen. We proberen wie het verste zijwaards kan komen. Af en toe zijn er gigantische uitsteeksels in de muur. Er is halverwege een punt waar je kan zitten en verder "schuiven" (maar dat is ook een beetje schuin, dus je moet oppassen dat je er niet vanaf valt). We komen allemaal zo ongeveer tot hetzelfde punt, waar we niet zo goed meer weten welke grips we moeten vasthouden, of waar we op kunnen staan. Vervolgens spelen we een soort "ik ga op vakantie en ik neem mee" maar dan met welke grips je in welke volgorde moet vastpakken, waarbij iedereen alle vorige grips herhaalt en er een nieuwe aan toe voegt. Na de tijd gaan we terug naar het centrum. We willen nog ergens gaan zitten, maar sommige hebben nog niet gegeten en bestellen het by de "Hamy Good". Bij het zien van dit eten krijg ik spontaan weer honger, dus bestel ik een patatje. Omdat er een glutenvrij moet eten, gaat ze terug om een maaltijd te koken voor haarzelf. Twee anderen volgen haar. Samen met Vickie ga ik weer naar Café Palermo waar we samen gezellig kletsen tot een uur of elf . Daarna loopt ze samen met mij tot aan de "fancy school". Dat is ongeveer het halverwege punt. Vandaag heb ik ook een kledingkast en een stekkerblok van de organisatie gekregen, dus begin ik meteen met alles vanuit mijn koffer op te ruimen in de kledingkast en de boel wat te organiseren voordat ik mijn bed in duik.